Sains kami seiring dengan alam semula jadi. Demi nutrisi semula jadi.

Sains kami seiring dengan alam semula jadi. Demi nutrisi semula jadi.

Setiap ahli keluarga besar Friso Gold® begitu berdedikasi dalam memanfaatkan kelebihan alam semula jadi.

Mulakan Tayangan >

Kami suka bahan semula jadi

Kami suka bahan semula jadi

Susu Friso Gold® berasal dari ladang milik kami sendiri di Holland di mana para peladang memastikan lembu-lembu kami berada dalam persekitaran yang baik. Penjagaan teliti diamalkan secara keseluruhan, dari kualiti tanah ke makanan yang diberikan kepada lembu-lembu kami yang terdiri daripada jagung dan rumput rai. Kami mempercayai bahawa faktor asas yang kukuh memainkan peranan yang penting dalam menghasilkan susu berkualiti dengan khasiat semula jadi.

< Intro
2/6 >

Susu Merupakan Hidup Kami

Susu Merupakan Hidup Kami

Peladang susu kami memang bukan orang asing, tetapi terdiri dalam kalangan ahli keluarga yang mempunyai warisan kepakaran bidang tenusu dari sejak 140 tahun yang lalu. Mereka menggabungkan kearifan kaedah penternakan dengan kaedah memerah susu berinovatif untuk memanfaatkan kebaikan semula jadi daripada lembu-lembu dan ladang kami secara sepenuhnya.

< 1/6
3/6 >

Penyejukan

Penyejukan

4° C merupakan suhu ideal untuk mengekalkan kesegaran susu yang optimum. Apabila pemandu lori kami membuat pemeriksaan suhu pada susu mentah sebelum dibawa keluar dari ladang, mereka memastikan bahawa susu tersebut disimpan pada suhu bawah 4° C sebelum dipindahkan dari ladang ke kilang.

< 2/6
4/6 >

Sentuhan Lembut

Sentuhan Lembut

Memasak pada kadar kepanasan tinggi memang boleh merosakkan makanan kita – susu juga tidak boleh dikecualikan. Setelah beberapa tahun, para saintis kami telah mereka cipta kaedah pemanasan sederhana yang telah dinamakan sebagai LocNutri™ untuk mengekalkan khasiat semula jadi susu dalam proses pembuatan susu rumusan berkualiti.

< 3/6
5/6 >

Kegemaran Bertanya

Kegemaran Bertanya

Kami mempunyai 500 orang saintis yang begitu berminat dengan khasiat susu yang masih belum dikaji. Dengan pusat inovasi sedunia kami yang terletak berhampiran Universiti Wageningen, institusi terbaik dalam bidang agrikultur dan perhutanan secara global, para pengkaji pihak kami boleh berkolaborasi dengan mereka secara aktif dalam mencari kaedah untuk memanfaatkan khasiat semula jadi susu.

< 4/6
6/6 >

Polisi Utamakan Wanita

Polisi Utamakan Wanita

Ahli keluarga besar Friso Gold® yang paling penting adalah lembu-lembu baka tulen kami yang terkenal dengan susu berkualiti tinggi mereka. Sistem pemerahan susu automatik kami memberi kebebasan kepada lembu-lembu tersebut untuk menentukan bila susu mereka boleh diperah manakala kebebasan mereka untuk meragut rumput di luar memastikan mereka dapat menghirup udara segar serta aktif dari segi fizikal; kerana kesihatan lembu-lembu ternakan kami menentukan kualiti susu kami.

< 5/6

Ketahui bagaimana keluarga Friso Gold® menggunakan sains untuk memanfaatkan kebaikan alam semula jadi pada setiap langkah.

"Saya percaya dalam melakukan apa yang sepatutnya, walaupun mungkin sukar."

Maurice Hanegraaf, Peladang yang lebih cenderung kepada kaedah semula jadi

"Saya tidak hanya memberikan perhatian kepada jalan."

Henk van der Stelt, Pemandu lori berwibawa

"Saya tak akan membiarkan nasib menjadi penentu."

Fija Luten, Pengurus Kawalan Kualiti yang tidak gemarkan risiko

"Soalan kegemaran saya ialah 'kenapa'"

Dr Marjolijn Bragt, Saintis yang selalu mempunyai perasaan ingin tahu

"Saya melayan semua orang seperti keluarga. Termasuk lembu-lembu saya."

Rik Lagendijk, Peladang Prihatin

Peladang generasi ke-2

Pemandu Trak

Pengurus Kawalan Kualiti

Ahli Sains Nutrisi

Peladang Generasi ke-3

Berikan si manja anda nutrisi semula jadi hari ini.

Beli sekarang

Dapatkan sampel percuma

Sama ada ibu atau si manja, susu-susu kami dirumus khas dengan nutrien yang mudah dihadam agar anda kuat dari dalam supaya anda dapat meneroka lebih pengalaman bersama-sama.

Mohon sekarang

Beli Online Untuk Penghataran Percuma

Beli-belah pada bila-bila masa di kedai online kami. Nikmati penghantaran percuma setiap hari, tiada pembelian minimum diperlukan.

Beli sekarang

Hubungi Kami

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan, kemusykilan atau maklum balas tentang produk, syarikat atau perkhidmatan kami, sila isikan borang ini

Hubungi kami